Erasmus School of Economics

Forum discussies

D.m.v. forumdiscussie's kunnen studenten en medewerkers met elkaar van gedachten wisselen over bepaalde onderwerpen. Alleen met gebruikersnaam en wachtwoord ingelogde gebruikers kunnen aan de discussie deelnemen. Aan ieder channel kan een forum gekoppeld worden als de channelbeheerders dat wensen.

Binnen een forum kan over verschillende onderwerpen gediscussieerd worden, zo'n onderwerp noemen wij een 'discussie'. Iedere gebruiker kan een discussie openen door op de link Post new message te klikken. Deze link bevindt zich bovenaan de forumpagina.

Iedere gebruiker kan aan een eenmaal bestaande discussie deelnemen door te reageren op een eerder geplaatst bericht. Klik vanaf de forum-pagina op de discussie waaraan u wilt deelnemen en klik vervolgens op de Reply link van het bericht waarop u wilt reageren.

Het is mogelijk aan de forumdiscussies deel te nemen onder een alias (een gekozen naam). Hiertoe dient u in uw persoonlijke configuratie (de config knop op uw persoonlijke pagina) een nieuwe naam op te geven. Deze naam mag nog niet door iemand anders in gebruik zijn. Een alias maakt u echter niet geheel anoniem, uw e-mail adres blijft altijd zichtbaar en met dat e-mail adres kan iemand altijd via http://www.eur.nl/eur/adressen/ uw naam achterhalen.

Als iemand op een bericht dat u in een forum geplaatst heeft reageert krijgt u daarvan een notificatie via e-mail. Deze notificaties kunt u eventueel uitschakelen in uw persoonlijke configuratie (zie hierboven).